mandag 14. februar 2011

Oppdrett av norsk sort elghund

Sort norsk elghund - er en utrydningstruet hunderase - som man blir veldig glad i når man blir kjent med hvor god familiehund, jaktkamerat og lettlært den er. Den kan ikke sammenlignes med grå elghund.
Rico og Wynja er registrert i NKK - og begge brukes som ettersøkshunder for Harstad kommune. De er barnevennlige, og gode stabile familiehunder. 
Valper vil bli levert ferdig vaksinert, registrert i Norsk Kennel klubb, der begge foreldres stamtavle også vil følge med. Da rasen er utrydningstruet, er dette et spesielt kull med en unormal lav inavlsverdi på 2,64 - hvor det f.eks. innen grå elghund er over 4. Begge foreldre kommer fra totalt ulike avstamninger, og hvalpene har høy avlsverdi i fremtiden.
Stamtavle:
Begge foreldre er registrert i Norsk Kennel klubb, der Rico har HD B mens Wynja har C. Røntgenbildene for HD registreringen var foretatt 4-5 uker etter valping, så den vil bli gjentatt.  Iflg. avlsrådet så mener de at HD ikke er noe stort problem hos hunderasen, men vi gjør oppmerksom på at vi ikke har fått verken positiv eller negativ tilbakemelding derfra pr. d.d.  Se forøvrig stamtavlen deres på www.dogweb.no

Registreringsnummer NO  26088/05 Rico  og  NO49390/09 Wynja.
Alle valpene registreres i Norsk Kennel klubb, leveres ferdig attestert og sjekket av veterinær og ferdig vaksinert med valpevaksinen. Registreringspapirer ordner vi, og disse ettersendes fra NKK når kjøper har funnet navn - og gitt valpen et godt nytt hjem.
Dette er et kull som har en innavlsgrad på 2,62 (se vedlagt fiktiv stamtavle), noe som er veldig bra med tanke på fremtidig utvikling av hunderasen.  Se også ppt presentasjonen til venstre på denne siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer:

Wynja

Wynja
Som skipshund på MS Varodden